Emekli Maaşı Ek Zam Farkı Hesaplandı Emekli maaşlarına ek zam farkı, TÜİK tarafından açıklanan yüzde 37,57'lik 6 aylık enflasyon oranıyla belirlendi. Bu oran, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 11,68 eklenerek toplam zammı yüzde 49,25'e çıkardı. Memur emeklileri ise toplu sözleşme gereği yüzde 49,25 zam aldı.

Yeni Kök Maaş Tablosu ve Tahmini Ödemeler Emekli maaşlarının hesaplanmasında kök maaş kullanılıyor. Bu kök maaşa belirlenen zam oranı uygulanıyor ve ardından yaklaşık yüzde 4'lük bir ilave ödeme yapılıyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Emeklilerin hesaplarına yatırılacak tutarlar, yeni kök maaş tablosu doğrultusunda belirlendi.

Emekli Maaşı Ödeme Tarihleri SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı alıyor. Emekli maaşları tahsis numarasının son hanesine göre belirlenen tarihlerde ödeniyor.

Temmuz Zammı ve Refah Payı Beklentisi SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere yılda 2 kez belirleniyor. Enflasyonun düşmesi ve bütçe disiplininin güçlenmesi durumunda, emeklilere kademeli olarak refah payı verilmesi bekleniyor. Bu uygulamanın devam etmesiyle emekli maaşlarının artması öngörülüyor.

Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu

Emekliler, Şubat ayında zamlı maaşlarını doğrudan hesaplarında görebilecekler.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT