Emekliler için kamu bankalarının başlattığı promosyon başvurularının ardından, zamlı promosyon ödemelerinin emeklilerin hesaplarına yatırılmaya başladığı duyuruldu. Ancak, dikkat çeken bir detay da çift emekli maaşı alan bireylerin ayrı ayrı promosyon alma hakkına sahip olmaları oldu.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, mevcut promosyon sözleşmeleriyle ilgili önemli bir tavsiyede bulunarak, halihazırda devam eden bir sözleşmenin varsa, şubeye gidilerek müşteri temsilcisine talebin iletilmesinin daha sağlıklı olacağını belirtti. Ayrıca, promosyon sözleşmesinin ATM, SMS, telefon ve e-Devlet üzerinden de yapılabildiğini hatırlattı.

Promosyon miktarlarının, emeklilerin almış oldukları maaş miktarına göre belirlendiğini vurgulayan Yılmaz, dul ve yetim maaşı alanlar için promosyon ödemelerinin 5.000 TL ile 12.000 TL arasında değiştiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari Ücrete Temmuz'da Zam Yapılacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari Ücrete Temmuz'da Zam Yapılacak mı?

Yasal olarak, sosyal güvenlik sistemimizde bireylerin iki ayrı maaş alma hakkı bulunduğuna dikkat çekildi. Örneğin, eğer emeklilik kurumları farklıysa, hem dul aylığı hem de yetim aylığı alma hakkı bulunuyor. Dolayısıyla, çift emekli maaşı alan bireylerin, her bir maaş için ayrı ayrı promosyon alma hakkı olduğu belirtildi.

Bu bilgiler ışığında, çift emekli maaşı alan emeklilerin kendilerine sunulan bu fırsattan faydalanarak, promosyonlarından maksimum derecede yararlanabileceği vurgulandı.

Kamu bankalarının yanı sıra, özel bankaların da promosyon tekliflerinde revizyona gitmesinin beklendiği, bu durumun da emeklilere daha cazip promosyon seçenekleri sunabileceği belirtildi.

Muhabir: BİROL SANCAK