Of'ta düzenlenen değerler eğitimi programında, emekli Vaiz ve Yazar Kadir Sevencan, Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğrencilere ve katılımcılara "Of'un Müslümanlaşmasında Saçaklızadelerin Önemi" konulu bir konferans verdi. Programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla yapıldı.

Sevencan, sunumunda Saçaklızade Osman, Hasan ve Hızır İlyas kardeşlerin bölgenin Müslümanlaşmasındaki rolünü detaylı bir şekilde ele aldı. Konferansta, bu idealist insanların bölgeye kattığı değerler ve Müslümanlaşma sürecindeki önemli adımlar anlatıldı. Sevencan, öğrencilere ve dinleyenlere bu tarihi vesikalarla önemli bilgiler sunarak konferansı tamamladı.

Program sonunda Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Emekli Vaiz ve Yazar Kadir Sevencan'a günün anısına filografi işlemeli Türk bayrağı hediye ederek teşekkür etti. Kaymakam Demirer, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, idealleri için çalışan Saçaklızade kardeşlerin başarılarını vurgulayarak, gençlere kendi ideallerini belirlemeleri ve bu doğrultuda çalışmaları konusunda teşvikte bulundu. Program, öğrencilere ve dinleyicilere faydalı bilgiler sunan bir atmosferde geçti.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT