Milyonlarca Emeklinin Gözü Kulağı Kabine Toplantısında: Ek Zam Beklentisi!


Bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi için merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Beştepe'deki toplantıda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zam kararı ana gündem maddesi olacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda ilgili bakanlıklar tarafından yürütülen çalışma, en düşük emekli aylığı da dahil olmak üzere emeklilere yönelik düzenlemeleri içeriyor. Bu çalışmanın, Kabine toplantısında son şeklinin verilmesi ve yakın zamanda Meclis'e sunulması planlanıyor.

Kabine toplantısında enflasyonla mücadele ve fahiş fiyatlarla mücadele için atılacak ilave adımlar da değerlendirilecek. Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırma adımlarının piyasalara etkisi ve rezerv durumu masaya yatırılacak.

Terörle mücadele, toplantının bir diğer önemli gündem maddesini oluşturacak. İstanbul'daki güvenlik zirvesinden çıkan kararlar, terörle mücadele operasyonları ve PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak.

Kabine toplantısında ayrıca, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Türkiye'nin Gazze'de ateşkes sağlanması için yürüttüğü diplomatik girişimler ve Kızıldeniz'deki gerilim de masaya yatırılacak. Gelişmelerle ilgili alınacak kararlar ve yapılacak açıklamalar büyük bir dikkatle bekleniyor.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT