Yaptığı açıklamada, "Yeni SGK hizmet modelimiz ile emeklilerimizin topluma aktif olarak katılabildiği, sosyal yaşamın içinde yer aldığı, hatta katma değer üretebildiği bir sistemi hedefliyoruz. Pek çok yeniliği, emekli danışmanlarımızla yüz yüze, iletişim araçlarıyla ve kurduğumuz platformla, bizzat emeklilerimize ulaştırmayı planlıyoruz." dedi.

Ayrıca, dijital dönüşüm projelerine büyük önem verdiklerini belirten Işıkhan, Türkiye'nin dijitalleşme alanında önemli adımlar attığını ve hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkardığını ifade etti. SGK'nın bu alandaki çalışmalarıyla dünya çapında model bir kurum haline geldiğini vurguladı.

Miras Tapu Kalanlar Dikkat! Miras Paylaşımı Komplet Değişti! Artık Böyle Bölünecek Miras Tapu Kalanlar Dikkat! Miras Paylaşımı Komplet Değişti! Artık Böyle Bölünecek

Emeklilerin refahı ve yaşam standartlarını artırmak amacıyla çeşitli projelerin hayata geçirildiğini belirten Bakan, sosyal güvenlik sisteminin yapısal olarak güçlendirildiğini ve vatandaşların yaşam kalitesini yükselten birçok hizmetin dijitalleştirildiğini ifade etti.

Emekliler için hazırlanan projeler arasında bayram ikramiyesinin yanı sıra kök aylığı gibi desteklerin de yer aldığı bilgisini veren Işıkhan, emeklilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için teknolojik çözümlerin devreye alınacağını ve çeşitli indirimlerden yararlanabilecekleri sosyal imkanların sunulacağını belirtti.

Bu çerçevede, emeklilere yönelik konaklama, ulaşım, gıda, giyim gibi birçok alanda indirim ve ayrıcalıklı hizmetlerin sağlanacağını ifade eden Bakan Işıkhan, emeklilerin yaşamlarını daha aktif, daha sağlıklı ve daha başarılı bir şekilde sürdürmelerine katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Son olarak, emeklilerin refahı ve mutluluğunu artırmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Bakan Işıkhan, Türk lirasının değerini arttırmak ve satın alma gücünü yükseltmek için çaba harcadıklarını belirtti.

Kaynak: TAKVİM