Memurlar ile SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenerek en düşük emekli aylığının 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarıldığı bildirildi.

Seçim öncesinde emekli maaşı zammının yanı sıra ikramiyelerin de gündeme geldiği belirtildi. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin 2 bin liraya çıkarıldığı ifade edildi.

2024 yılının 'Emekliler Yılı' olarak ilan edilmesi ve yerel seçimlerin de etkisiyle zam yapılacağı konuşuluyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın sinyal vermesinin ardından emeklilerin bayram ikramiyelerine odaklandığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuyu ele alacağı ifade edildi.

Eski Model Otomobiller Artık Elektrikli! Yerli Firma Devrim Niteliğinde Bir Teknoloji Tanıttı Eski Model Otomobiller Artık Elektrikli! Yerli Firma Devrim Niteliğinde Bir Teknoloji Tanıttı

Meclis'in bu hafta toplanacağı ve 8. Yargı Paketi ile birlikte çalışma hayatını ilgilendiren düzenlemelerin yer aldığı torba yasanın görüşüleceği bildirildi. Emekli ikramiyesinde artış sağlayacak düzenlemenin torba yasaya eklenmesinin beklendiği kaydedildi.

Emekli ikramiyesinde beklenen artışın yüzde 50 ile yüzde 150 arasında olduğu belirtilerek, artış oranının hazinenin çalışması sonucunda netleşeceği ifade edildi. İkramiye için üç farklı senaryonun dillendirildiği ve bu senaryolara göre emekli ikramiyesinin 3 bin ile 5 bin lira arasında olabileceği vurgulandı.

Düzenlemenin mart ayı içerisinde yasalaştırılmasının beklendiği belirtildi.

Editör: Birol Sancak