Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), bankalardan promosyon tutarlarını artırma çağrısı yaparak, promosyonların artış göstermemesini eleştirdi.

Meslek listesi açıklandı: Bu işleri yapanlar erken emekli olacak Meslek listesi açıklandı: Bu işleri yapanlar erken emekli olacak

Bankaların sunduğu promosyon paketleri, maaş aralıklarına göre değişiklik gösteriyor. Örneğin, ING Bank, maaş aralıklarına göre 6.000 TL'den başlayıp, 10.000 TL ve üzeri maaş alanlara 10.000 TL promosyon sunuyor. Ayrıca, otomatik fatura talimatı verenlere ek olarak 1.000 TL ve toplamda en fazla 5.000 TL ek nakit promosyon teklif ediyor.

Fibabanka, Garanti BBVA, Akbank gibi bankalar da maaş aralıklarına göre farklı promosyon tutarları sunarken, ek avantajlar ve bonuslarla tekliflerini sürekli yeniliyor. Diğer yandan Denizbank, İş Bankası, Kuveyt Türk gibi bankalar da emekliler için özel promosyon paketleri hazırlıyor.

Emekliler, maaş artışlarına paralel olarak promosyon miktarlarının da artırılmasını talep ediyor. Yapılan zam oranları göz önünde bulundurulduğunda bankaların sunduğu promosyon miktarlarının yetersiz olduğu görüşü hakim. Bu durum, emekliler arasında promosyonların maaş artışlarına paralel olarak revize edilmesi yönünde güçlü bir talebin ortaya çıkmasına neden oluyor

Muhabir: TUNCAY UÇKUN