Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı için geçerli olacak zamlı ikramiye tutarlarını açıkladı ve emeklilere müjdeli haberi verdi. Bayram ikramiyeleri yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkarıldı. Bu haberle birlikte 16 milyon emekli vatandaş sevinçle karşıladı. Ancak bu artışın yasal süreçten geçmesi gerekiyor.

İkramiyelerin yasal düzenlemesi için geçtiğimiz cuma günü TBMM'ye bir yargı kanunu teklifi sunuldu. İkramiye düzenlemesi, bu yasa paketi içerisinde yer alacak ve bu hafta içerisinde komisyon görüşmeleri yapılacak. Kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüp onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek.

Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Ramazan Bayramı'na hemen önce, 1-9 Nisan tarihleri arasında ilk ödemenin yapılması bekleniyor. İkinci ödeme ise Kurban Bayramı öncesinde, 10-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti

Emekli ikramiyesi, SGK'dan emekli aylığı alanlar, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı alanlar, ölüm aylığı ile sürekli iş görmezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri tarafından alınabilecek.

Yeni emekli olanlar da ikramiyeden yararlanacaklar mı? Evet, yeni emekli olanlar da ikramiye hakkına sahip olacaklar. Emekli dilekçesini yeni verenler, dilekçe verdikleri tarihten itibaren ikramiye almaya başlayacaklar. Ayrıca, dul ve yetim aylığı alanlar da dilekçe verdikleri tarihten itibaren ikramiyeden faydalanabilecekler.

Ancak birden fazla emekli maaşı alan kişilerin durumu nasıl olacak? Birden fazla emekli maaşı alanlar, sadece bir emekli maaşı için ikramiye alabilecekler. İkramiye, her bayramda olduğu gibi bayram günlerinde ödenecek ve emeklilerin yüzlerini güldürecek.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN