Bununla birlikte, Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yüzde 5 ek zam yapılacağını açıkladı. Peki, bu yüzde 5 ek zam ne zaman ödenecek?

Yapılan düzenlemeye göre, emeklilere verilecek olan yüzde 5 ek zamın ödeme tarihi belirlendi. Düzenlemenin yasalaşarak Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor ve bu sürecin 26 Ocak Cuma gününe kadar tamamlanması öngörülüyor.

SSK emeklileri, aylıklarını genellikle 17-26 Ocak tarihleri arasında alırken, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Ocak tarihleri arasında aylıklarını alır. Yasal düzenleme öncesinde aylıklarını yüzde 37.57 oranındaki enflasyon zammı ile alan emeklilere, yüzde 5 ek zam da ek olarak ödenecek. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte, emekli maaşlarında bu artışlar görülecektir.

Emeklilere yapılacak olan yüzde 5 ek zam, emekli maaşlarının daha da artmasına ve emeklilerin yaşam standartlarının iyileşmesine katkı sağlayacaktır. Bu düzenlemelerin emeklilerin maddi durumlarına olumlu etkiler yapması bekleniyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak