Etkinliğe Trabzon’da faaliyet gösteren birçok engelli derneği temsilcisi, üyesi ve aileler katıldı.  Etkinlikte konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, engelliler konusunda 2000’li yıllardan sonra zihniyet dönüşümü yaşandığını belirterek şöyle konuştu:  

“Farkında olmak çok güzel ama 2000’li yıllara kadar engelli dediğimizde farklı algılanıyordu. Hâlâ zihniyet ve bakış açısı olarak ön yargıyla yaklaşıyorduk. Biz o zaman özürlülük şeklinde tanımlamalar kullanırken aslında bu Allah’ın yaratma iradesine karşı bir ifadeydi. Engelli kardeşlerimizle ilgili zihniyet dönüşümünü kıymetli Cumhurbaşkanımız başlattı. Öncelikle kafamızda bu zihniyet dönüşümünü yaptık ve engelli tanımını kullanmayı bıraktık, şimdi özel bireyler tanımını kullanıyoruz.  Çünkü bu durumların hepsi Cenabı Allah’ın takdiridir. Çok şükür, sizler de bu konuda başta olmak üzere biz de bu konuda hassasiyetli çalışmalar yürütüyoruz. Bu yaşam alanını yapmak bize nasip oldu. Bundan dolayı da çok mutluyuz.”

 “EVLATLARIMIZA YARDIMCI OLMALIYIZ”

Kamu görevlilerinin en hayırlı işlerinden bir tanesinin engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırıcı adımlar atmak olduğunu kaydeden Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise, “Böyle güzel bir gün, hava çok güzel, ortam çok güzel, Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç Bey’e çok teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar, hanımefendiye teşekkür ediyoruz, sizlere katıldığınız için teşekkür ediyoruz. Başkanım söyledi daha önceden bu memlekette sakatlar federasyonu vardı, dernekleri vardı. Sonra bunlara engelli denilmeye başlandı. Şimdi bunların çok özel bireyler olduğunun farkına vardık, hep beraber öğreniyoruz, hep beraber öğrendik ama bu konuda en büyük kahramanlığı yapan Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Allah ondan razı olsun.”  Programdan sonra Başkan Genç ile protokol üyeleri engellilerin istihdam edildiği seraları ve atölyeleri gezerek üretilen ürünler ve eserleri inceledi. Başkan Genç ve protokol üyeleri özel gereksinimli bireylere çeşitli hediyeler takdim etti.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT