Bakan Göktaş, bu kapsamda 3,5 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve 2,8 milyar TL tutarında engelli aylığının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını belirtti.

Yapılan yeni düzenleme ile Ocak ayında memur maaş katsayısında artış sağlandığını hatırlatan Bakan Göktaş, sosyal yardım programlarında yaşlı aylıklarında yüzde 50'ye yakın artış gerçekleştiğini vurguladı. Bu kapsamda yaşlı aylığının 2 bin 348 TL'den 3 bin 504 TL'ye, engelli aylıklarının ise belirli oranlara göre artış gösterdiğini ifade etti.

Şubat ayı ödemelerinin Ocak ayından kaynaklanan farklarla birlikte hesaplandığını dile getiren Bakan Göktaş, toplamda 6,3 milyar TL tutarındaki bu ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari Ücrete Temmuz'da Zam Yapılacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari Ücrete Temmuz'da Zam Yapılacak mı?

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarının geliştirildiğini ve bu kişilerin toplumsal hayata tam katılımını sağlamak için her alanda yanlarında olduklarını belirtti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak