Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yıl dönümü dolayısıyla bulunduğu Bitlis’in Ahlat ilçesinde Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti. Ahlat Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, buradaki programının ardından UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan tarihi mezarlığa geçti. Selçuklu döneminden kalan mezar taşlarını inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu’yu yurt yapan şehitler, gaziler ve ecdat için dua etti. Erdoğan’ın Ahlat programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi ve Kabine programı da yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat Selçuklu Kabristanı’nı ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki programının ardından Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’na geçti.
Dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlıklarından biri olarak bilinen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde bulunan alanda Selçuklu döneminden kalan mezar taşlarını inceleyen Erdoğan, şehitler, gaziler ve ecdat için dua etti.
Ziyarette Selçuklu mezar taşlarının taşıdığı tarihi ve kültürel miras öne çıktı.
Erdoğan’dan Ahlat ve Malazgirt vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezarlık ziyareti öncesinde Millet Bahçesi’nde vatandaşlara hitap etti.
Konuşmasında Ahlat ve Malazgirt’in Anadolu’nun Türk yurdu haline gelmesindeki tarihi önemine dikkat çeken Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Erdoğan ayrıca “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırılan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve sürecin hedeflerine ilişkin siyasi mesajlarını paylaştı.
Program, Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.
Erdoğan, Devlet Bahçeli’yi köşkünde ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selçuklu Meydan Mezarlığı ziyaretinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Ahlat’taki köşkünde ziyaret etti.
Bu görüşmenin ardından Erdoğan’ın Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçtiği belirtildi.
Ahlat programına Bakanlar Kurulu üyeleri ve beraberindeki heyet de katıldı.
Günün devamında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin de Ahlat’ta bir araya gelmesi programda yer aldı.
Kabine Toplantısı için Ahlat programı
Paylaşılan programa göre Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin, Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yıl dönümü dolayısıyla üçüncü kez Ahlat’ta toplanması planlandı.
Toplantının Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 16.00’da gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtildi.
Kaynakta toplantının ana gündem başlıkları arasında “Terörsüz Türkiye” sürecindeki gelişmeler, bölgesel güvenlik ve iç cepheyi güçlendirmeye yönelik çalışmaların bulunmasının beklendiği ifade edildi.
Bu başlıklar toplantı öncesindeki beklentileri yansıtıyor.
Ahlat’ta akşam programı da yapılacak
Günün programına göre saat 19.00 ile 21.00 arasında Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde akşam yemeği düzenlenmesi planlandı.
Programa Kabine üyeleri, bölge valileri ve şehit yakınlarının katılması öngörüldü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geceyi Ahlat’ta geçirmesi, ertesi sabah ise Malazgirt’e hareket etmesi planlandı.
Böylece Erdoğan’ın Ahlat’taki ilk gün programının Kabine Toplantısı ve akşam programıyla tamamlanması öngörüldü.




