Özyanık, kendisiyle birlikte 200 partilinin partiden istifa ettiğini açıkladı.
İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın açıklanmasının ardından İYİ Parti'nin sosyal medya hesaplarından yapılan "Neredeyse 30 yıldır Ankaramızda hüküm süren vizyonsuzluk ve vasatlık" paylaşımını eleştiren eski İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, partisini eleştirdi. Bu eleştiri sonrası İYİ Parti Rize İl Başkanlığı, Özyanık'ın ihracını talep ederek disipline sevk etti.

Trabzon Tanıtım Günleri Ankara'da Büyük İlgi Gördü. Ahmet Metin Genç, Hemşehrilerine Teşekkür Etti Trabzon Tanıtım Günleri Ankara'da Büyük İlgi Gördü. Ahmet Metin Genç, Hemşehrilerine Teşekkür Etti


Bu gelişmeye tepki gösteren partililer, Ayşegül Özyanık'ın yaptığı basın açıklaması sonrası İYİ Parti'den istifa etti. Özyanık ise yaptığı açıklamada, Genel Başkan Meral Akşener'in "Benimle vicdanınız arasında kalırsanız vicdanınızla hareket edin" sözünden yola çıkarak paylaşımda bulunduğunu ve bu nedenle ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini ifade etti.


Özyanık, kendisiyle birlikte yaklaşık 200 kişinin daha İYİ Parti'den istifa ettiğini belirterek, bu durumu üzücü bulduğunu söyledi. Genel merkezle yaptığı görüşmelerde böyle bir talimatın olmadığını öğrendiğini de dile getirdi. İstifaların zamanlamasını da yanlış bulduğunu ifade eden Özyanık, partiden ayrılan arkadaşlarının vicdanlarına uygun bir şekilde hareket ettiklerini belirtti.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak