Akaryakıta veda etmek isteyenler için müjdeli bir haber var: BEDEO adlı yerli firma, uzun yıllardır üzerinde çalıştığı elektrikli araç teknolojisi ile eski model otomobilleri dönüştürüyor. Son tanıtılan Reborn Electric çözümü, otomobil tutkunlarını heyecanlandırdı.

Kıyıda köşede bu para varsa yaşadınız! Sarraflar bile tırım tırım onu arıyor! Eğer sizde de çıkarsa... Kıyıda köşede bu para varsa yaşadınız! Sarraflar bile tırım tırım onu arıyor! Eğer sizde de çıkarsa...

Reborn Electric adı verilen çözüm, Land Rover Defender gibi klasik araçları elektrikli hale getirebiliyor. BEDEO, bu dönüşümün ardından aracın 75 kWh bataryayla 247 kilometre menzile ulaşabildiğini açıkladı.
eski-otomobilleri-elektrikliye-cevirmek-1.jpg

Teknolojinin en çarpıcı özelliği, Protean firması tarafından geliştirilen teker içi hub motorlar kullanması. Bu sayede, eski dizel motor sökülerek araca aynı ağırlıkta batarya, motor, bütünleşik şarj teçhizatı ve diğer elektronik aksam eklenebiliyor.

BEDEO'nun bu çözümü, ilerleyen süreçte farklı klasik araçların elektrikliye dönüştürülmesinde kullanılacak. Bu gelişme, sadece çevre dostu bir alternatif sunmakla kalmayıp aynı zamanda otomobil tutkunları için de heyecan verici bir seçenek haline geliyor.

Yerli firmaların bu tür yenilikçi teknolojilere imza atması, ülke ekonomisine de olumlu katkılar sağlayarak dikkat çekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ