İflas Kararı ve Projelerin Durumu

Bursa’da faaliyetlerini sürdüren ve önemli projelere imza atan Taham İnşaat, borçlarını yapılandırmak için mahkemeye konkordato talebinde bulunmuştu. Ancak Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin bu talebini reddetti ve Taham İnşaat’ın iflasına karar verdi. Mahkemenin iflas kararı sonrasında şirketin tüm faaliyetleri durduruldu ve Türkiye, Avrupa ve Afrika’da yürüttüğü projeler yarım kaldı.

Deprem Yükü Hafifliyor: 2025 Bütçesinde Önemli Düşüş Deprem Yükü Hafifliyor: 2025 Bütçesinde Önemli Düşüş

Müşteri ve İşçi Mağduriyeti

İflas kararı sonrasında proje sahibi müşteriler büyük bir mağduriyet yaşarken, şirket çalışanları da işsiz kaldı. İşçiler, “İnşaat sektörünün kıpırdandığı aylarda şirketimiz iflas etti. Doğal olarak biz de işsizler ordusuna katıldık. Ekonomi uçuyor diyenler gelsin de iflas eden şirketleri, işsiz kalan işçileri saysın” dedi.
taham-insaat-iflas.png

Şirketin Geçmişi ve Faaliyet Alanları

1991’de kurulan Taham İnşaat, konut, otel, ofis binaları ve altyapı projeleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyordu. 33 yıllık geçmişiyle sektörün önemli oyuncularından biri olan şirket, iflas kararı ile birlikte tüm projelerini yarım bıraktı ve müşterilerini mağdur etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ