Vatandaşların talepleri üzerine erteleme kararı alınırken, apart dairelerin de dahil olduğu bir uzatma için görüşmeler yapıldı, ancak sadece bağımsız villa, ev ve konutlar için onay verildi.


EV SAHİPLERİNE İYİ HABER

Hatice Kolçak'tan Sarsıcı Uyarı: Ne Dolar Ne Altın... İşte Kazandıran Yatırım Aracı! Hatice Kolçak'tan Sarsıcı Uyarı: Ne Dolar Ne Altın... İşte Kazandıran Yatırım Aracı!

AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz Resmi Gazete aracılığıyla paylaşılan bağımsız birim olan villa ve ev gibi konutların başvuru yapılması halinde turizm için kullanılması süresinin bir sene daha uzatıldığını paylaştı. 

İlk açıklamalarında çözüldü diye bir ifadede bulunmadıkları söylendi ve konutların turizm kiralamalarında kullanılması için verilen sürenin bir sene daha uzatıldığı paylaşıldı. 

Vatandaşın talepleri sonrasında erteleme kararı alındı ve apart dahil hepsinin uzatılması için görüşmelerin yapıldığı ancak sadece bağımsız villa, ev ve konutlar için onay verildiği öğrenildi. 

Altyapı sorunuyla ertelendiği ile ilgili çıkan haberlerin doğru olmadığını ve ertelemenin sadece belirtilen yerlerde geçerli olacağı söylendi. Airbnb uygulaması ev sahiplerinin de yüzünü güldürdü. 

1 Ocak tarihi itibariyle yürürlüğe giren düzenlemede değişikliğe gidileceği ve kayıt dışı durumların engellenmesi için konutların turizm amaçlı kiralanmadan önce izin belgesi almasına karar verildi. 

İzin belgesi olmadan kiralama yapan ev sahiplerine ise her konut için 100 bin TL para cezası verilmesi amaçlanıyor. Ev sahiplerinin izin belgesi alıp faaliyette bulunması için 15 gün süre koyulacak ve süre sonunda izin belgesi alınmaz ve kiralama işlemlerine devam edilirse ev sahiplerine 500 bin TL para cezası verileceğine karar verilmişti. 

Milletvekili Yakup Otgöz sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı; 'Günlük kiralamalara müjde. Vatandaşımızın talepleriyle en üst düzey görüşmelerimizi yaptık. 

Görüşmeler olumlu sonuçlandı. Resmi Gazete aracılığıyla paylaşılan yönetmelikle bağımsız birim olan villa, ev gibi konut sahiplerinin başvuru yapmaları halinde turizm amaçlı kullanılması için bir sene daha süre verilecek. 

Bu izinle birlikte Fethiye, Milas Ören, Seydikemer, Dalaman, Datça, Kaş, Kalkan gibi ilçelerde yer alan binlerce vatandaşımızın sorunu da çözülmüş oldu. Düzenlemede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'a teşekkür ederim. Herkese hayırlı uğurlu olsun.'
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT