Evlilik masrafları, 2024 yılında önemli ölçüde arttı. Nişan ve düğün organizasyonları, çeyiz alışverişi, mobilya masrafları gibi kalemler için harcanan para miktarı ciddi şekilde yükseldi. Çiftlerin evlilik hazırlıkları için daha büyük bir bütçe ayırması gerekiyor.

Nişan ve düğün organizasyonları, çeyiz hazırlıkları, ev mobilyaları, gelin ve damat giysileri, güzellik salonu giderleri, fotoğraf ve video çekimleri gibi kalemler için çiftler en az 600 bin lira bütçe ayırmak zorunda kalıyorlar.

Bu hesaplamalara altın ve balayı masrafları dahil edilmediğinde bile, sadece takı ve bilezik için harcanan miktar 300 bin liraya ulaşıyor. 

Türkiye'deki bir gazetede yer alan bilgilere göre, bir haftalık balayı tatili için ayrılan bütçe 100 bin lira civarında. Tüm bu giderler toplandığında, evlenme maliyetleri 1 milyon lira sınırını aşabiliyor.

Gelinlik Tasarımcısı Bahar Demir, ramazan ayının ardından sektörü kesintisiz bir düğün sezonunun beklediğini belirterek “Gelinlik bizim genç kızlarımızın vazgeçilmez hayallerinden bir tanesi. 

Bütün genç kızlar 18’li yaşlarına geldiklerinde hedeflerinde ve hayallerinde bir gelinlik vardır. Birçok insanın, birçok genç kızın hayallerini gerçekleştiriyor, düşlerini gerçekleştiriyoruz. Her bütçeye uygun bir şekilde fiyatlandırılan gelinliklerimiz var.

15 bin TL’den başlıyor ve 150 bin TL’ye kadar ulaşıyor. Bu sezon çok güzel olacak. Siparişlerin müşterilerden geliş durumlarından belli zaten. Birkaç yıldır piyasadaki herkes biliyor ki pandemi ya da Ramazan ayı bizim sezonumuzu bölüyordu. 

Fransız Bankası Dolar İçin Tahmin Verdi: Yıl Sonunda... Fransız Bankası Dolar İçin Tahmin Verdi: Yıl Sonunda...

Ama şu anda çok kusursuz bir sezona giriş yapıyoruz. Hem ramazan ayı bitti, hem de pandemi yok artık. İnsanlar rahatça düğünlerini yapabileceği gibi, bizi de çok yoğun bir yaz sezonu bekliyor” dedi.

İŞTE KALEM KALEM MASRAFLAR

Söz çiçeği ve çikolatası: 3 bin lira, Sözdeki süsleme ve yemek ikramı: 20 bin lira, Sözde gelin kıyafeti: 5 bin lira, Sözde damat kıyafeti: 4 bin lira, Sözde gelin saçı: 1.000 lira, Sözde damat saçı: 1.000 lira

Nişanda mekân: 40 bin lira, Nişanda gelin kıyafeti: 7 bin lira, Nişanda damat kıyafeti: 4 bin lira, Nişanda gelin saçı ve makyajı: 3 bin lira, Nişanda damat saçı: 1.000 lira, Nişanda fotoğraf ve video çekimi: 10 bin lira

Kına masrafları (malzeme ve kuruyemiş): 6 bin lira, Kına organizasyonu: 9 bin lira, Kınada gelin kıyafeti: 6 bin lira, Kınada gelin saçı ve makyajı: 3 bin lira, Kınada fotoğraf ve video çekimi: 10 bin lira

Düğünde mekân: 50 bin lira, Gelinlik: 20 bin lira, Düğünde damat kıyafeti: 10 bin lira, Düğünde gelin saçı ve makyajı: 4 bin lira, Düğünde damat saçı: 1.500 lira, Düğünde fotoğraf ve video çekimi: 25 bin lira, Gelin çiçeği: 1.500 lira

Davul zurna: 4 bin 500 lira, Gelin ve damat bohçası: 12 bin lira, Çeyiz serme: 6 bin lira, Ev tutmak (2 depozito ve emlakçı ücreti): 60 bin lira, Eşyalar (beyaz eşya, eşya, perde, mutfak eşyası ve halılar): 304 bin lira

Toplam: 630 bin lira

Kaynak: HABER MERKEZİ