İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz!

Buna göre, evleneceklere yönelik faizsiz 150 bin TL kredi başvuruları için tarih netleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın duyurusuna göre, başvurular 15 Şubat 2024 Perşembe günü başlayacak.

Başvurular, "aile.gov.tr" internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Onaylanan başvurular için gençlere 48 ay vadeli, ilk 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere toplamda 150 bin lira faizsiz kredi sağlanacak.

Özellikle deprem bölgesindeki gençlerin bu krediden öncelikli olarak faydalanacağı belirtilirken, ilerleyen süreçte programın Türkiye genelindeki tüm gençleri kapsayacağı ifade edildi.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor. Bu adım, çiftlerin evlilik sürecinde daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Editör: Birol Sancak