AYDINLIK GELECEĞE

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’ndeki zengin içerikli kutlama töreninde meslekte 25 yılını dolduran eğitimcilere sürpriz olarak şükran plaketi verilmesi takdirle karşılandı. Kutlama programına Rektör Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu ile rektör yardımcıları, dekanlar, bürokrat ve siyasetçiler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Emin Âşıkkutlu, öğretmenlerin oluşturduğu irfan ordusunun neferleri sayesinde Türkiye’nin aydınlık geleceğe taşınmasına dönük inancını dile getirdi:

EBEVEYNDEN ETKİLİ

“Bir toplumu inşa eden ve onu geleceğe hazırlayan öğretmenlerdir. Öğretmenlik, insanın edep ve ahlakını şekillendiren, millî değerleri aşılayan, sağlıklı düşünmesini sağlayan ve böylece hayatın tüm alanlarına dokunan bir meslektir. Öğretmenler, bir ülkenin geleceği olan gençlerin nitelikli bireyler haline gelmesinde belki de ebeveynlerden daha etkilidirler. Cumhuriyetin, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızları buradan yetişecek öğretmenlerimiz olacak. Öğretmenin en büyük zenginliği yetiştirdiği öğrencilerdir.”


YOLU GEÇEN HERKES


Türkiye’de bir marka olmayı başarmış Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesiyle her zaman gurur duyduklarını ifade eden Âşıkkutlu, “Yolu bu üniversiteden geçmiş ve geçecek olan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde geleceğimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum” dedi.


EMEĞE VEFA ÖRNEĞİ


Konuşmanın ardından Fatih Eğitim Fakültesinden mezun olarak yurdun farklı yerlerinde bu mesleği sürdürmekte olan öğretmenlerden gelen seri ve kısa videolar sunuldu. Şehit öğretmenlere dua, göreve devam eden öğretmenlere alkış gönderildi. 25 yılını dolduran akademisyenlere Âşıkkutlu tarafından şükran plaketi takdiminin ardından emekli olan idari personele de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal tarafından plaket verilerek vefa örneği gösterildi. Program konser, sergi ve sunumlarla tamamlandı.

TAKA/AYTEKİN AKAY
 

Editör: Birol Sancak