Bordo-Mavili camia, özellikle ilk yarıda verilen tartışmalı kararlar nedeniyle büyük bir haksızlığa uğradıklarını savunuyor. Saha içinde futbolcuların, teknik heyetin ve taraftarların yoğun itirazlarına sahne olan karşılaşmanın ardından, kulüp yönetiminden de sert açıklamalar gelmişti. Trabzonspor Başkanı ve yöneticileri, hakem performansının maçın kaderini doğrudan etkilediğini savunarak, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) çağrıda bulunmuştu.
Fenerbahçeli Yöneticiden Gündem Yaratacak Açıklama
Derbinin yankıları sürerken, Fenerbahçe cephesinden tarihi bir itiraf geldi. Sarı-Lacivertli kulübün yöneticilerinden Hulusi Belgü, maç sonrasında yaptığı açıklamalarda hakem yönetimini eleştirerek adeta bir itirafta bulundu. Belgü, hakemin ikinci yarıda Trabzonspor lehine düdükler çaldığını iddia ederken, bu sözleriyle ilk yarıda ise Fenerbahçe’nin hakem kararlarıyla avantaj sağladığını kabul etmiş oldu.
Belgü: "Hakem İkinci Yarıda Taraf Değiştirdi"
Hulusi Belgü açıklamasında, “İkinci yarıda hakem adeta taraf değiştirdi, Trabzonspor lehine çaldı. Trabzonspor'un hakemle ilgili yaptığı paylaşımdan sonra etkilendiklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Bu sözler, kamuoyunda “İlk yarıda Fenerbahçe’nin lehine çalınan düdükler” yönündeki iddiaları güçlendiren bir yorum olarak değerlendirildi.
Trabzonspor Camiası: "Bu Sözler Her Şeyi Açıklıyor"
Trabzonspor taraftarları ve spor kamuoyunun önemli bir kesimi, Belgü'nün açıklamalarını "tarihi bir itiraf" olarak nitelendirdi. Sosyal medyada binlerce Trabzonspor taraftarı, “Adalet istiyoruz” etiketleriyle kampanya başlatırken, Fenerbahçeli yöneticinin sözlerinin, yaşanan hakem skandalının üstünü örtemeyeceğini savundu.