Fenerbahçe, geçtiğimiz günlerde Türk futbol tarihinde nadir görülen bir olaya imza atarak Şanlıurfa'da Galatasaray ile oynanan Süper Kupa finalinde sahaya çıktı ancak kısa süre sonra sahayı terk etti. Bu olayın ardından, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) gelecek olan karar merakla bekleniyor. Fenerbahçe'ye puan silme cezası verilecek mi? Bundan sonra yaşanacaklar neler? İşte detaylar:

Süper Kupa finalinde, Fenerbahçe U19 takımıyla sahaya çıkıp henüz 1. dakikada gol yiyerek mağlup duruma düşmesinin ardından sarı-lacivertli ekip, maçın 2. dakikasında sahayı terk etti. Bu olay sonrası gözler TFF'nin alacağı karara çevrildi.

TFF Futbol Müsabaka Talimatnamesi'ne göre, benzer durumlar için belirli yaptırımlar öngörülüyor. Ancak, Fenerbahçe'nin U19 takımı ile sahaya çıkmış olması ve son altı ay içinde kulübe tescil edilmiş oyuncularla maç yapmış olması, puan silme gibi bir yaptırımın uygulanamayacağını gösteriyor.

Nijeryalı golcü oyuncu Paul Onuachu, bu sezon Trabzonspor formasıyla çok formda Nijeryalı golcü oyuncu Paul Onuachu, bu sezon Trabzonspor formasıyla çok formda

Sürecin işleyişi ise şu şekilde olacak: Öncelikle TFF, müsabaka görevlilerinin raporlarını bekleyecek ve bu raporlar doğrultusunda karar verecek. Disiplin Kurulları, raporları inceledikten sonra kararlarını verecek ve sonucu ilan edecek. Bu süreç, tahmini olarak bir hafta içerisinde tamamlanacak.

TFF Futbol Müsabaka Talimatnamesi'ne göre, hükmen mağlubiyet durumunda galip gelen takım lehine 3 gol veriliyor ve hükmen mağlubiyet alan takımın attığı gol geçerli kabul edilmiyor.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçındaki eylemi, Türk futbolunda ender rastlanan bir durum olmasıyla beraber, TFF'nin alacağı karar ve sonrasında yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK