Palut : İyi futbol oynayan iki takımın mücadelesi zevkli ve çekişmeli geçecek; Zor maç olacak Palut : İyi futbol oynayan iki takımın mücadelesi zevkli ve çekişmeli geçecek; Zor maç olacak

Yıllardır futbol sahalarında çeşitli oyunlarla rakip Anadolu takımlarını zor duruma düşüren ancak Trabzonspor karşısında istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe, maç sonrası çirkef eylemlerle gündeme oturdu. İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda gerçekleşen maçın ardından sahaya yağmur gibi taş ve şişe suyu yağdı. Bakasetas'ın golüne rağmen Fenerbahçe taraftarı durmak bilmedi. Hatta kaleci Altay ve Serdar Dursun gibi oyuncular bile taraftarları sakinleştirmeye çalışsa da başarılı olamadılar.

Trabzonspor'un sahasında da benzer bir olay yaşandı. Sahaya atlayan bir taraftarı 11 futbolcu ile döven Fenerbahçe ekibi, şimdi de üste çıkmaya çalışıyor. Ancak bu kez taraftarın hedefi teknik direktör İsmail Kartal oldu. Omzuna isabet eden çakmağın ardından Kartal'ın kafası şişti ve buz tedavisi uygulandı.

Fenerbahçe'nin bu çirkef eylemleri futbol camiasında büyük tepki çekti. Fair-play ruhunu zedeleyen bu tür davranışların sporun ruhuna aykırı olduğu vurgulanırken, kulüp yönetiminin de gerekli önlemleri alması bekleniyor. Özellikle taraftarların şiddet eylemlerine karşı sıkı bir tutum sergilenmesi ve gereken cezaların verilmesi, futbolun sağlıklı bir şekilde devam etmesi için önem taşıyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYADIN