Giresun’un Tirebolu ilçesinde fındık sezonu öncesi meydana gelen trafik kazası, bir ailenin ocağına ateş düşürdü. Boynuyoğun köyünden, Arslancık köyünde bulunan fındık bahçesine ot biçmek üzere yola çıkan 61 AV 437 plakalı kamyonet, Kuşboynu Mahallesi mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazanın ardından bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

A W503313 04

Orhan Tomak Olay Yerinde Hayatını Kaybetti

Kazada kamyonette bulunan 67 yaşındaki Orhan Tomak, olay yerinde yaşamını yitirdi. Tomak’ın, işçi başı olarak ekibe liderlik ettiği öğrenildi. Araçta bulunan diğer 9 kişi ise yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Kazada yaralananlardan 6 kişi Görele Devlet Hastanesi’ne, 3 kişi ise Tirebolu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

A W503313 03

Kazayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Şarampole yuvarlanan kamyonetin kaza anı sonrasında bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. İlk belirlemelere göre, kazanın nedeni direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi olarak değerlendirildi. Araçta çok sayıda işçinin bulunması, fındık sezonunda güvenli taşımacılığın önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Sahil Yolu'nda Tehlikeli Kaza! Minibüs ile Otomobil Çarpıştı
Sahil Yolu'nda Tehlikeli Kaza! Minibüs ile Otomobil Çarpıştı
İçeriği Görüntüle

A W503313 02

Güvenli Taşımacılığa Dikkat Çekiliyor

Her yıl fındık toplama ve hazırlık döneminde kırsal bölgelerde benzer kazaların yaşanması, işçi güvenliğini tekrar tartışmaya açtı. Uzmanlar, tarım işçilerinin güvenli ve uygun araçlarla taşınması gerektiğine dikkat çekiyor. Mevsimlik işçilerin ulaşımı sırasında daha sıkı denetim ve bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiği vurgulanıyor.

Tirebolu’daki bu acı olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Güvenli taşımacılık konusunda alınması gereken önlemleri sizce yeterince uyguluyor muyuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: İHA