Sahil kesiminde eylül ayıyla birlikte nem oranının artması, kurutma sürecini zorlaştırırken, Şebinkarahisar’ın kuru ve güneşli havası üreticilere büyük kolaylık sağlıyor.
Giresunlu bazı üreticiler, hasat ettikleri fındıkları daha hızlı kurutabilmek için nemli olmayan ve hava sıcaklığının nispeten yüksek olduğu Şebinkarahisar ilçesinde bu yıl da yoğunluk oluşturdu. Eylül ayında hava sıcaklığının azaldığı sahil kesimine alternatif yerler arayan üreticiler, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezon da il merkezine yaklaşık 110 kilometre uzaklıktaki Şebinkarahisar ilçesini tercih etti. İlçedeki güneşli ve kuru havayı fırsat bilen üreticiler, geniş alanlara serdikleri ürünlerini kurutuyor.

Şebinkarahisar 2

Kayıt Dışı İstihdam Ekonomiyi Zayıflatıyor
Kayıt Dışı İstihdam Ekonomiyi Zayıflatıyor
İçeriği Görüntüle

KISA SÜREDE ÇUVALLARA KOYDUK

Şehir merkezinden ilçeye gelen üretici Ali Aydın, sahil kesiminde nem yoğunluğunun fazla olduğunu belirtti. Şebinkarahisar'da ise havanın daha kuru ve güneşli olduğunu aktaran Aydın, "Kısa sürede fındığı kurutup çuvallara koyduk. Giresun'un nemli havasında fındık zor kuruyor, burada ise 1,5-2 günde hazır oluyor. Bu nedenle Şebinkarahisar tercih ediliyor." dedi. Aydın, ürünün daha iyi ve kısa sürede kurumasından dolayı uzaklığın kendilerini zorlamadığını dile getirerek "Sahilde çok daha fazla gün kurutmak için beklemektense burada 2-3 günde kurutup götürmek daha avantajlı. Tabii bunun da bir maliyeti var ama özellikle kendi aracı olan için mantıklı bir tercih." diye konuştu.

Kaynak: AA