Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Atilla Yeşilada'nın Kritik Uyarısı: Kredi Kartı Borcu Olanlar İçin Büyük Çöküş Tehlikesi! Atilla Yeşilada'nın Kritik Uyarısı: Kredi Kartı Borcu Olanlar İçin Büyük Çöküş Tehlikesi!

Erdoğan, toplantının açılışında yeni miladi yılın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek başladı. Daha sonra, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, yaralı askerlere acil şifalar temenni etti. Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki son gelişmelere dikkat çeken Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör unsurlarına yönelik başarılı operasyonlarına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlardı:

  • Son 5 günde Suriye ve Irak'taki terör unsurlarına yönelik gerçekleştirilen hava harekatlarında 114 hedef vuruldu ve 78 terörist etkisiz hale getirildi.
  • Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 12 Ocak'tan itibaren terör örgütüne ait 60 kritik alt yapı ve mühimmat tesisini imha etti.
  • Türkiye'nin terörle mücadele stratejisi, terörü kaynağında bertaraf etme amacını taşımaktadır. Terör örgütünü destekleyenler ve içerdeki uzantıları ile mücadelede kararlılıkla yoluna devam edeceğiz.

Erdoğan, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarla terör koridorunu engellediğini ve bu harekatların Türkiye'yi düzensiz göç dalgası ve iç karışıklık senaryolarından koruduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin sınırlarının ötesindeki askeri mevcudiyetinin vatan güvenliği için hayati öneme sahip olduğunu ve bundan geriye dönüşün asla söz konusu olamayacağını ifade etti.

Erdoğan, küresel büyümenin düşük seviyelerde gerçekleşeceği önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ile büyümeye devam edeceğini belirtti. Her küresel krizin Türkiye için fırsatlar getirdiğini ve bu fırsatları değerlendireceklerini ifade etti.

Ayrıca, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklileri aylıklarına yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklilerinin aylıklarına ise yüzde 37,57 artış yapıldığını açıkladı. SSK ve Bağkur emeklileri için ek bir zam daha yapılacağını belirterek, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkardıklarını söyledi. Ayrıca, temmuz ayında tüm emekli maaşlarının eşitleneceğini ve 2024'ün "emekliler yılı" ilan edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, kabine toplantısının sonuçlarını ve emekli maaşı artışlarını içeren bu son dakika haberi, Türkiye genelinde büyük ilgi gördü.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT