Rize İl Tarım Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle köyün çeşitli bölgelerine yerleştirilen 12 mühürlü petekte referans sağımı gerçekleştirildi.

RİZE'nin dünyaca ünlü Anzer balını korumak ve üretim kapasitesini belirleyerek, sahte balın önüne geçmek adına Rize İl Tarım Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi tarafından Anzer köyüne yerleştirilen 12 peteğin referans sağımı yapıldı.

Rize'nin 2600 rakımlı Anzer köyünde üretilen dünyaca ünlü Anzer balı için Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkilileri ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri geldikleri köyde çeşitli bölgelere 12 petek koyup mühürledi.

Geçen sürede kimsenin müdahalede bulunmadığı petekler için yeninden köye giden İl Tarım Müdürlüğü ekipleri belirledikleri peteklerde sağım gerçekleştirip, numune aldı.

Alınan numuneler Hacettepe Üniversitesi'nde incelenmeye gönderildi. Çalışma kapsamında Anzer Balı’nın üretim kapasitesi belirlenerek, sahte balın önüne geçilmesi hedefleniyor.