Trabzon Büyükşehir Belediyesi Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, TÜBİTAK 4009 Köy Okullarına Yönelik Destek Programı kapsamında Araklı Taştepe İlkokulu’nda “Bilimin Sayı Ustaları” etkinliği gerçekleştirdi. Yaklaşık 120 öğrencinin katıldığı programda matematik, bilim ve teknoloji alanlarına yönelik uygulamalı çalışmalar yapıldı. Öğrenciler farklı atölyelerde matematiksel düşünme, problem çözme ve akıl yürütme becerilerine yönelik etkinliklere katıldı.

Araklı Taştepe İlkokulu’nda bilim ve matematik etkinlikleri
Program kapsamında öğrenciler, matematiğin günlük yaşamın yanı sıra bilim ve teknoloji alanlarındaki kullanımına yönelik uygulamalar yaptı.

Uçuş simülatörü ve çadır planetaryum etkinliklerinde matematiksel hesaplamaların ve bilimsel yöntemlerin havacılık ile uzay alanındaki kullanımına ilişkin çalışmalar gerçekleştirildi. Ahşap zeka oyunlarında ise problem çözme ve akıl yürütme becerilerine yönelik etkinlikler yapıldı.

Program sonunda öğrencilere TÜBİTAK dergileri hediye edildi.

Esra Akyüz: Matematiği uygulamalı örneklerle aktardık
Proje yürütücüsü Esra Akyüz, etkinliğin öğrencilerin matematiğe farklı bir bakış açısıyla yaklaşmalarını sağlamayı amaçladığını belirtti.

Akyüz, “Matematiğin yalnızca derslerde kullanılan bir alan olmadığını; bilim insanlarının geliştirdiği formül, yöntem ve matematiksel yaklaşımların günlük yaşamda karşılaşılan basit problemlerin çözümünde de önemli bir rol oynadığını öğrencilerimize uygulamalı örneklerle aktardık” dedi.

Etkinlikte görev alan proje ekibi ve eğitmenler de öğrencilerin uygulamalı çalışmalara katılımını sağladı.

Büyükşehir: Bilimi çocukların ayağına götürüyoruz
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çocukların bilim ve matematikle erken yaşta buluşmasının önemsendiği belirtildi.

Açıklamada, “Özellikle köy okullarımızda gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerle bilimi çocuklarımızın ayağına götürüyor, onların bilimsel meraklarını ve öğrenme heyecanlarını destekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Belediye ayrıca öğrencilerin problem çözme, analitik düşünme, yaratıcılık ve matematiksel akıl yürütme becerilerine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.

Yorumlar