Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısı’nın ardından AK Parti Rize İl Danışma Toplantısı’na katıldı. Erdoğan, burada partililere hitap ederek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Erdoğan, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi geçmişine değinerek eser, yatırım ve hizmet odaklı bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. Rize’de de bugüne kadar yatırımlar ve icraatlarla konuştuklarını ifade etti.
Millete hizmet heyecanlarının azalmadığını vurgulayan Erdoğan, “Bugün yola çıktığımız ilk günkü kadar kararlı ve azimliyiz. Yorulmadık, usanmadık, ilk günkü gibi bu millete, bu ülkeye sevdalıyız” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomi, savunma sanayi, sağlık, teknoloji, tarım ve turizm gibi birçok alanda sağlam bir zemine kavuştuğunu savundu. “Türkiye Yüzyılı”nın inşasının başladığını ifade etti.
Erdoğan, Türkiye’nin geleceğine yönelik hedeflerden rahatsız olan çevrelerin bulunduğunu belirterek, “Ne yaparsanız yapın suları tersine akıtamazsınız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin önünün kesilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan, Türk, Kürt, Arap ve Laz ayrımı yapmadan 86 milyonun birlikte huzurlu, müreffeh ve aydınlık bir geleceğe yürümesini hedeflediklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yalnızca Türkiye’de değil çevre ülkelerde ve dünyada da huzur, barış, istikrar ve demokrasinin hakim olmasını istediklerini belirtti. Engellemelere rağmen yollarına devam edeceklerini ifade etti.
Dünyanın ve bölgenin kritik bir süreçten geçtiğini söyleyen Erdoğan, siyasetin de bu şartlara uyum sağlaması gerektiğini belirtti. Sadece söylem, hamaset ve hakaret üzerinden yürütülen siyasetin ülkeye katkı sağlamayacağını savundu.
Erdoğan, Türkiye’nin daha kuşatıcı ve uzlaşmacı bir siyasi yaklaşıma ihtiyacı olduğunu ifade etti. Görüş ayrılıklarının korunabileceğini ancak milli menfaatler söz konusu olduğunda ortaklaşılması gerektiğini söyledi.
Konuşmasının önemli bölümünü “Terörsüz Türkiye” sürecine ayıran Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak tarihi bir adım attıklarını belirtti. TBMM’de 467 oyla geniş bir uzlaşının ortaya çıktığını söyledi.
Erdoğan, “Milletimiz terör defterinin bir daha açılmamak üzere tamamen kapanması noktasında kararlı bir duruş sergiledi” dedi. Konunun parti çıkarları için polemik malzemesi yapılmasını ve şehitler ile gaziler üzerinden siyaset yürütülmesini eleştirdi.
Türkiye’nin geleceğe ilişkin büyük hedeflerini takip etmekten başka seçeneği olmadığını belirten Erdoğan, geri adım atılması halinde ülkenin önemli yıllar kaybedeceğini söyledi. Teşkilat mensuplarına da daha fazla çalışma çağrısında bulundu.