Ziya Öztürkler’den Trabzon Valiliği’ne Ziyaret
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Trabzon temasları kapsamında ilk olarak Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Vali Yıldırım tarafından karşılanan Öztürkler, Valilik Şeref Defteri’ni imzalayarak dostluk mesajları verdi.
Görüşmede, KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkiler, kültürel bağlar ve ortak iş birliği alanları ele alındı. Vali Yıldırım, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek KKTC heyetine teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Buluştu
Öztürkler ve beraberindeki heyet daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile bir araya geldi. Başkan Genç, Trabzon’da yürütülen altyapı ve turizm projeleri hakkında detaylı bilgi verdi.
Görüşmede KKTC ile Trabzon arasında kültürel ve akademik iş birliklerinin artırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
KTÜ Rektörü Çuvalcı’ya Ziyaret
Ziyaret programı kapsamında heyet, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı da makamında ziyaret etti. Ziyarette akademik değişim programları, öğrenci hareketliliği ve üniversiteler arası iş birliği konuları masaya yatırıldı.
KKTC Heyetinden Yoğun İlgi
Ziya Öztürkler’e ziyaretlerinde; Cumhuriyet Meclisi İdari Amiri Milletvekili Yasemi Öztürk, Başkanlık Divanı Üyesi Milletvekili Hasan Küçük, Meclis Genel Sekreteri Seral Fırat ve KKTC Trabzon Başkonsolosu Fatma Demirel eşlik etti.
Trabzon’da gösterilen ilgi ve sıcak karşılamadan memnuniyet duyduklarını ifade eden Öztürkler, “Türkiye ile her alanda güçlü bağlara sahibiz. Bu bağları daha da geliştirmek istiyoruz.” dedi.