Trabzon’da çocuklar doğa kampında buluştu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği “Doğa Kampı” etkinliği, çocuklardan yoğun ilgi gördü. Akçaabat Mersin Üzümlü Piknik Alanı’nda gerçekleşen kamp, 7-9 yaş grubundan 40 çocuğun katılımıyla yapıldı. Oryantiring, bisiklet sürme, doğa yürüyüşü ve kamp ateşi gibi çeşitli etkinliklerin yer aldığı kampta çocuklar, hem eğlendi hem öğrendi. Büyükşehir Belediyesi, kamp programlarının farklı gruplarla devam edeceğini duyurdu.

Çocuklar doğayla buluştu, unutulmaz anılar biriktirdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen “Doğa Kampı” etkinliği, yaz tatilini doğa içinde geçirmek isteyen çocuklar için keyifli bir alternatif sundu. Üzümlü Piknik Alanı’nda düzenlenen kampta çocuklar, doğayla baş başa kalırken aynı zamanda grup aktiviteleriyle sosyalleşme imkânı da buldu.

Etkinlikte oryantiring parkurlarında yön bulmayı öğrenen çocuklar, bisiklet sürme alanlarında eğlenceli vakit geçirdi. Doğa yürüyüşleriyle fiziksel aktivitelerini artıran minikler, gün sonunda kamp ateşi etrafında bir araya gelerek eğlenceli anlar yaşadı.

Sosyal belediyecilik örneği: Çocuklar için güvenli kamp ortamı

Etkinlik, sadece eğlence değil aynı zamanda çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini destekleyici nitelikte planlandı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çocukların doğayla bağ kurmasını sağlamak, teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak ve özgüvenlerini geliştirmek amacıyla bu tür organizasyonlara önem verdiklerini vurguladı.

Alanında uzman eğitmenler ve sağlık personelinin de görev aldığı kampta çocukların güvenliği ön planda tutuldu. Ayrıca doğayı koruma bilinci ve çevre duyarlılığı gibi konularda da çeşitli bilgilendirici etkinlikler gerçekleştirildi.

Yeni kamp grupları yolda: İlgi devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada kamp etkinliklerinin farklı yaş gruplarıyla sürdürüleceği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz mevsimini dolu dolu geçirmesi için çalışmalarımız sürüyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiğimiz bu doğa kampı, çocuklarımızın yüzünde bıraktığı tebessümle bize güç verdi. Yeni kamp gruplarını ağırlamak için heyecanla hazırlanıyoruz.”

Bu açıklama, aileler ve çocuklar arasında kamp etkinliğine olan ilginin artarak süreceğine işaret ediyor. Katılım için belediyenin duyurularının takip edilmesi öneriliyor.

Doğayla iç içe, dolu dolu geçen bu kamp deneyimi sayesinde çocuklar hem eğlendi hem öğrendi. Siz de çocuğunuzun bu tür etkinliklerde yer almasını ister misiniz? Düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşın!