Hac Eğitim Seminerleriyle Hacı Adaylarına Yolculuk Öncesi Hazırlık Hac Eğitim Seminerleriyle Hacı Adaylarına Yolculuk Öncesi Hazırlık

Siirt Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinasyonunda organize edilen 9. Siirt Kitap Fuarı, 17-23 Nisan 2024 tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açıyor.

Siirt’in sosyal, kültürel ve sanat yaşamına çok önemli bir katkılar sunan Kitap Fuarı,  tam anlamıyla bir kitap ve kültür şölenine dönüşüyor.

Binlerce yıllık tarihi mirasından aldığı ilhamla, "Bir kitaptır Siirt, üç dilde yazılan" sloganıyla 2013 yılında kitapların dünyasına başlatılan yolculukta büyük mesafeler kat eden Siirt Kitap Fuarı, kutlu yolculuğunu bu yıl da  “Çocuklar Okusun Diye!” diyerek sürdürüyor.

Fuar boyunca edebiyat ve düşünce dünyasından yazarlar kentte konuk olacak.

Siirt'in ve bölgenin kültürel zenginliğine önemli katkılar sağlayan fuarda, binlerce çeşit kitapla, 100 seçkin yayınevi ile 60 yazar ilimize gelerek, okuyucularıyla söyleşecek ve kitaplarını imzalayacaklar. Yazarlarımızın söyleşileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

-ÇOCUKLARA YÖNELİK MÜZİKAL ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK 
94782553 1Ccf 462A Bca0 6298C7Eb9F2B

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı kitap fuarında,  “Minyonlar” Çocuk Müzikali ve “Pepe” çocuk müzikali gösterileri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda günde üç seans olarak gösteriler yapılacak.

Öte yandan binlerce öğrenciyi de kitapla buluşturacak olan Kitap fuarında, öğrencilere hediye çekleri verilecek. Öğrencilerimiz aldıkları bu hediye çekleri ile beğendikleri kitapları alabilecekler. 

Siirt’te gerçekleştirilecek Kitap Fuarı ile göz aydınlığımız çocuklarımızın kitaplarla buluşturulması, kentte okuma kültürünün yaygınlaştırılması, vatandaşların okumaya teşvik edilmesi ve geleceğimizi kitapla kurma bilincinin oluşturulması ve okuyan bir gençlik hedefleniyor.

Siirt’te gerçekleşecek kitap fuarımızın, çocuklarımıza, gençlerimize ve herkese yeni ufuklar açmasını diliyor, tüm halkımızı Siirt Kitap Fuarı’na davet ediyoruz.
17 Nisan Çarşamba günü Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açılacak olan fuar, her gün 09:00 – 20:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.
TAKA/MEHMET ŞÜKRÜ URAS

Muhabir: TUNCAY UÇKUN