Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı Malatyalı Demir Ailesinin Deprem Sonrası Yaşadığı Dram; Ve Serkan Demir'in Trabzon'da Yaşanan İntiharı

Bayburt Belediyesi tarafından yapılan yeni imar planı ile mahalle sakinleri evlerinin bulunduğu ada parselleri birleştirerek konutlarını yeniden yapabilecekler. Yeniden düzenlenen kentsel dönüşüm planı kapsamında jeolojik problemler ile zemin etüdü problemleri çözülerek belediye tarafından da yeşil alan ve otopark yapımı için arsa desteğinde bulunuldu. 

Bayburt Belediyesi Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Salonu’nda gerçekleşen hak sahiplerinin yeni imar planı ile ilgili bilgilendirilmesinin amaçlandığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “İlimiz Merkez Genç Osman Mahallesinde 5393 Sayılı kanunun 73.Maddesi gereği Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edilen eski sanayi sitesine ilişkin Belediye Başkanlığımız ile Toplu Konut İdaresi başkanlığı (TOKİ) arasında 09.12.2004 tarihli protokol ile çalışmalar başlatılmıştır. Ancak hak sahipleri ile 2017 ve 2021 yıllarında iki kez görüşülmesine rağmen uzlaşı konusunda mutabakata varılamamıştır. Yıllardan beri şehrimizde kangren haline gelen, dönüşüm alanı altyapı ve yapılaşma sorununun çözümü için; Belediyemizce 132.000 TL bedelle dönüşüm alanının imara esas jeolojik jeoteknik zemin etüt raporu hazırlatılmıştır. Yine Belediyemiz teknik elemanları kontrolünde serbest çalışan şehir plancısına 35.000 TL Bedelle yeni bir uygulama imar plan taslağı hazırlatılmıştır.” diye konuştu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak