Giresun merkez Gazi Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir çiğ köftecide gerçekleştirilen kampanya, öğrencilerin ilgisini çekerek dükkan önünde yoğun bir kalabalığın oluşmasına neden oldu. Esnafın ve vatandaşların destekleriyle gerçekleştirilen bu anlamlı kampanya kapsamında öğrencilere çiğ köfte ve ayran ikramı yapıldı. Ancak yoğun talep nedeniyle dükkanın cam kapısını zorlamaya çalışan öğrencilerin ezilme tehlikesi yaşanmıştır.

Esnafın bu anlamlı girişimiyle birlikte çiğ köfte ve ayranlar bir saat içerisinde tükenirken, işletme sahibi Mahmut Okan Doğan, duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür kampanyaları bir gelenek haline getireceklerini belirtti. Doğan, "Esnaf ve vatandaşların katkılarıyla böyle bir çalışma içerisine girdik. Allah hepsinden razı olsun. Çocuklar çok mutlu oldu. Yoğun bir katılımla öğrencilere ziyafet verdik. Bunu bir gelenek haline getirmek istiyoruz. Bugün dünyada bir çocuğu güldürebiliyorsanız, bir çocuğun tebessümüne vesile olabiliyorsanız sizden daha mutlusu yok demektir. Ekonomik şartlardan bugün bizler kadar öğrenciler de etkileniyor. Bir okul kantininde yada çarşı pazarda en ufak ürün ateş pahası olurken bu tür kampanyaları sürdürmek gerekir." şeklinde konuştu.

Esnafın bu örnek davranışı, öğrencilere yönelik duyarlı bir tutumu ve toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini sergiliyor.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT