Giresun Belediyesi, kentte yıllardır sorunlara neden olan eski içme suyu hatlarını yenilemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Teyyaredüzü Mahallesi’nde tamamlanan ilk etabın ardından projenin ikinci etabı da başlatıldı. Atatürk Lisesi ile G-City arasında kalan güzergâhtaki içme suyu hatları tamamen yenilenirken iki etabın toplam yatırım bedelinin 31 milyon 500 bin TL olduğu açıklandı. Çalışmalarla su kayıp ve kaçaklarının azaltılması, vatandaşlara daha sağlıklı, güvenli ve kesintisiz içme suyu ulaştırılması hedefleniyor.

Teyyaredüzü’ndeki İlk Etap Tamamlandı

Giresun Belediyesi, içme suyu altyapısını modern bir yapıya kavuşturmak amacıyla başlattığı projenin ilk etabını Teyyaredüzü Mahallesi’nde tamamladı. Yıllardır çeşitli sorunlara yol açtığı belirtilen eski hatlar, gerçekleştirilen çalışmalarla yenilendi. Belediye ekipleri, içme suyu sistemindeki kayıp ve kaçakları azaltmak amacıyla sahada yoğun mesai yaptı. İlk etabın tamamlanmasının ardından projenin devamı için hazırlıklar sonuçlandırıldı. Çalışmaların etaplar halinde yürütülmesiyle kentin içme suyu altyapısının daha sağlıklı ve güçlü bir yapıya kavuşturulması amaçlanıyor.

İkinci Etap Çalışmaları Başlatıldı

İlk etabın tamamlanmasının ardından içme suyu altyapı projesinin ikinci etabı için çalışmalar başladı. Proje kapsamında Atatürk Lisesi ile G-City arasında kalan güzergâhtaki eski içme suyu hatları tamamen yenileniyor. Belediye ekipleri, bölgedeki altyapıyı modern ve dirençli hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yenilenen hatlarla birlikte mevcut sistemde yaşanan sorunların azaltılması ve içme suyunun vatandaşlara daha güvenli şekilde ulaştırılması hedefleniyor. Belediye, çalışmaları sahada yakından takip ederek projenin planlanan şekilde ilerlemesini amaçlıyor.

Toplam Yatırım Bedeli 31,5 Milyon TL

Giresun Belediyesi tarafından yürütülen iki etaplı içme suyu altyapı projesinin toplam yatırım bedeli 31 milyon 500 bin TL olarak açıklandı. İlk etabın Teyyaredüzü Mahallesi’nde tamamlandığı, ikinci etabın ise Atatürk Lisesi ile G-City arasındaki bölgede sürdüğü belirtildi. Yatırımın, eskiyen içme suyu hatlarının yenilenmesi ve bölgenin altyapısının güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi. Projeyle kentteki su kayıplarının azaltılması ve içme suyu hizmetinin daha sağlıklı şekilde sürdürülmesi hedefleniyor.

Su Kayıp ve Kaçakları Azaltılacak

Yürütülen altyapı çalışmalarıyla birlikte içme suyu sisteminde meydana gelen kayıp ve kaçakların en aza indirilmesi amaçlanıyor. Eski hatların yenilenmesiyle vatandaşlara daha sağlıklı, güvenli ve kesintisiz içme suyu ulaştırılması hedefleniyor. Belediye ekipleri, altyapı sorunlarının kalıcı şekilde çözülmesi için çalışmalarını etaplar halinde sürdürüyor. Yenileme faaliyetlerinin tamamlanmasıyla hem mevcut sistemin daha verimli hale gelmesi hem de gelecekte oluşabilecek ihtiyaçlara cevap verebilecek güçlü bir altyapı oluşturulması planlanıyor.

Trabzon'da Bilimsel Araştırma Tanıtıldı! Hangi Fındık Çeşidi Daha Verimli?
Trabzon'da Bilimsel Araştırma Tanıtıldı! Hangi Fındık Çeşidi Daha Verimli?
İçeriği Görüntüle

Başkan Köse: “Giresun’un Geleceğini Düşünüyoruz”

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, sahadaki çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek altyapı yatırımlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi. Eski içme suyu hatlarının etaplar halinde yenilendiğini ifade eden Köse, su kayıplarını azaltırken vatandaşlara daha sağlıklı ve güvenli içme suyu ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Köse, “Teyyaredüzü Mahallemizde tamamladığımız ilk etabın ardından projemizin ikinci etabını da başlattık. Atatürk Lisesi ile G-City arasındaki hatta yürüttüğümüz çalışmalarla bölgenin içme suyu altyapısını modern ve güçlü bir yapıya kavuşturuyoruz” dedi.

“Giresun İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Toplam 31 milyon 500 bin TL yatırım bedeline sahip iki etapla Giresun’a değer katmayı sürdürdüklerini belirten Başkan Fuat Köse, çalışmaların sahada yakından takip edildiğini söyledi. Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Köse, altyapı yatırımlarının devam edeceğini vurguladı.

Köse, “Giresun’umuz için üretmeye, Giresun’umuz için çalışmaya devam edeceğiz” sözleriyle belediyenin kent genelindeki çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Giresun Belediyesi, tamamlanan ilk etabın ardından ikinci etap çalışmalarını başlatarak içme suyu altyapısını güçlendirmeyi sürdürüyor. Siz de kentte yürütülen altyapı çalışmalarına ilişkin görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT