Bozat köyünde yaşayan Hurşit Gürsoy, evine ulaşımı kolaylaştırmak için Bozat Deresi üzerine köprü yaptırdı. Ancak komşularının ve arazi sahiplerinin yardım etmemesi üzerine, köprüye demir kapı takarak sadece kendi kullanımına açtı. Gürsoy'un vefatının ardından çocukları da babalarının vasiyeti gereği hala kapıyı kilitli tutuyorlar.

Köy sakinlerinden Necati Başaran, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, köprüyü yaptıran Hurşit Gürsoy'un çocuklarının yaz aylarında köye geldiğini ve köprüyü kullanıp gittiklerini belirtti. Gürsoy'un komşularına ve akrabalarına köprüyü yaparken yardım istediğini ancak kimse yardım etmediğini ifade etti.

KTÜ Rektörlüğü, Öğrencilerin Darp Edilmesine Tepki Gösterdi KTÜ Rektörlüğü, Öğrencilerin Darp Edilmesine Tepki Gösterdi

Başaran, Hurşit Gürsoy'un vefatının ardından çocuklarının da köprüyü hala kilitli tuttuğunu söyledi. Çocukların genelde İstanbul'da yaşadığını ve yaz aylarında köye geldiklerinde kapıyı açıp kullanıp, gittiklerinde ise tekrar kilitlediklerini dile getirdi. Başaran ayrıca, köprüyü yaptıran Gürsoy'un vasiyeti üzerine çocuklarının da kapıyı kilitli tutmaya devam ettiğini belirtti.

Bu ilginç hikaye, Giresun'un Piraziz ilçesinde köy yaşamının ve insanların birbirine olan bağlılığının farklı bir örneğini ortaya koyuyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN