Ancak, piyasadaki hareketlilik sonrasında sert bir gerileme yaşandı ve altın fiyatları kazancını geri verdi, düşüş eğilimine girdi.

Haftanın ilk gününde rekor seviyelere ulaşan altın fiyatları, haftanın kalanında daha sakin bir seyir izledi. Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, ABD istihdam verilerinin açıklanmaya devam ettiği haftada küresel piyasalardaki işlem hacmindeki azalmaya ve temkinli duruşa dikkat çekiyor.

Yavaş, ABD özel sektör istihdam verisinin beklentinin altında gerçekleştiğini belirterek, ekim ayına ilişkin özel sektör istihdamı verisinin ise 106 bine revize edildiğini ifade etti. Bu durumun yumuşak iniş senaryosunu desteklemeye devam ettiğini söyleyen Yavaş, bu durumun altın fiyatlarındaki hızlı yükselişin hız kesmesine neden olabileceğini belirtiyor.

Altındaki yükseliş eğiliminin devam ettiğini belirten Yavaş, gram altında 1876 TL seviyesi üzerinde kalıcılığın sürmesi halinde 2000 TL direncinin hedeflenebileceğini ifade ediyor. Ayrıca, altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketin en önemli sebeplerinden birinin ABD tahvil faizlerindeki düşüş ve Fed'in 2024 yılında politika faizinde indirim yapma beklentisi olduğunu vurguluyor.

Whatsapp Image 2023 12 09 At 18.20.12

Ceyhun Yavaş, gram altın fiyatlarında 2.000 TL seviyesinin Ocak ayının ortalarında açılabileceği öngörüsünde bulunuyor.

MİLLİYET

Editör: Doğukan ÖZKURT