Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ’nün 69. Kuruluş Yıl Dönümü Törenine Katıldı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ’nün 69. Kuruluş Yıl Dönümü Törenine Katıldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada triyaj, motosiklet kazası, araç içi trafik kazası, yüksekten düşme, dar alan, taşıma teknikleri, KBRN yanığı, bilgi etabı ve ileri yaşam desteği etapları olmak üzere toplam 9 aşama yer aldı. 16 üniversitenin İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin oluşturduğu toplam 26 ekip, kıyasıya mücadele etti.

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sema Doğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Triyaj Etabında ikinci, Taşıma Teknikleri Etabında üçüncü olarak üniversitelerini ve meslek yüksekokullarını en iyi şekilde temsil ettiler.

Kelkit SDMYO Müdürü Prof. Dr. Canan Sancar Özkök, yarışmada ödül alan 2. sınıf öğrencileri Esma Kibar, Esra Şanlı, Elizan Aykök ve Serhat Çelebi'yi tebrik ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Öğrencilerimizin bu başarılarında pay sahibi olan Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Demirağ, Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Aynur Cin, Öğr. Gör. Berrin Göger, Öğr. Gör. Hatun Erkuran, Öğr. Gör. Dilan Aktepe Coşar, Öğr. Gör. Yunus Emre Akan, Öğr. Gör. Hikmet Fırat Örnek ve Öğr. Gör. Taner Yurdusever hocalarımıza da katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım.”

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise, öğrenciler ve öğretim elemanlarını aldıkları bu başarıdan dolayı tebrik ederek şunları söyledi:
“VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi yarışması, paramedik öğrencilerinin hastane öncesi acil bakım protokolleri ve son güncel kılavuz bilgileri eşliğinde acil olgulara ve travma vakalarına karşı yaklaşımlarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yapılmaktadır. Üniversite olarak öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerle katıldığımız her yarışmada büyük başarılar elde ediyoruz. Son olarak da VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi yarışması ile öğrencilerimiz aldıkları eğitimleri sahada da göstererek büyük başarı elde ettiler. Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Editör: Birol Sancak