Gümüşhane Üniversitesi'nde, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü tarafından "Metaverse ve Yapay Zeka" konferansı düzenlendi. Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik, teknolojinin geleceği ve yapay zeka konusunda katılımcıları bilgilendirmeyi amaçladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Metaverse ve Yapay Zeka'nın geleceğin en önemli konularından biri olduğunu vurguladı. Zeybek, "Hızla gelişen teknoloji, dev şirketlerin ve üniversitelerin takip etmekte zorlandığı bir alandır. İnsanlık tarihindeki gelişmeler, büyük dönüşüm noktaları olmuştur. Bugün tartıştığımız konular da bu dönüşümün bir parçasıdır" dedi.

Yapay zekanın hayatın her alanında etkisini hissettirdiğini belirten Zeybek, özellikle madencilik ve sağlık sektöründe önemli katkılar sağladığını ifade etti. Türkiye'nin teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerektiğini vurgulayan Zeybek, "Ülkemizin 2053 ve 2071 gibi hedefleri var. Bölgesel güç olma yolunda ilerliyoruz" şeklinde konuştu.

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Sanatevinde Güzel Bir Sergi Açtı Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Sanatevinde Güzel Bir Sergi Açtı

Konferans, yapay zeka ve metaverse gibi konuların önemini vurgulayarak katılımcılara geleceğin teknolojik trendleri hakkında bilgi verdi.

Muhabir: BİROL SANCAK