Filistin topraklarında başlayan soykırımda insanlık dramı yaşanıyor Filistin topraklarında başlayan soykırımda insanlık dramı yaşanıyor

Rize'nin gençlerinden Esila Tüfekçi, kalp yetmezliğiyle mücadele ederken, umutla beklediği kalp nakli sonrası hayatını kaybetti. Ankara'daki Cebeci Çocuk Hastanesi'nde uzun süredir tedavi gören Esila, geçen yıl kalp ve solunum desteği sağlayan ECMO cihazına bağlanmıştı.

Uzun yıllar boyunca kalp nakli için bekleyen Esila'ya, Adana'dan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir ambulans uçakla getirilen uygun bir kalp bulundu. Ancak Esila'nın kalp nakli sonrası durumu beklenmedik şekilde ağırlaştı ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Esila'nın trajik ölümü, organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığı artırmak adına önemli bir mesaj veriyor. Geçtiğimiz yıl hastanede yatarken çizdiği resimde organ bağışı konusuna dikkat çeken Esila, "Organlarınızı cennete götürmeyin. Onlara cennette değil burada ihtiyaç var" notuyla duygusal bir çağrı yapmıştı.

Esila'nın ailesi ve sevenleri, genç kızlarının kaybıyla derin bir üzüntü içinde. Ancak Esila'nın hikayesi, organ bağışı konusunda toplumsal duyarlılığın artmasına ve binlerce insanın hayatının kurtarılmasına vesile olacak.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN