Kelkit ilçesindeki depremlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşları paniğe kapılmamaları konusunda uyararak, açıklamalarda bulunan Vali Tanrısever, "Bölgede ufak çaplı sarsıntılar devam etmekte. Ancak şu ana kadar can ve mal kaybı yaşanmadı. Ekiplerimiz sürekli olarak sahada, sokaklarda incelemelerini yapmaktadır. Halkımızın kesinlikle paniğe kapılmadan, bilgi gelmeden harekete geçmemelerini önemle rica ediyoruz." dedi.

Vali Tanrısever, özellikle bölgedeki üniversite öğrencilerinin psikolojik olarak rahatlamaları ve kendilerini güvende hissetmeleri için Kelkit ilçesindeki spor salonlarını açtıklarını belirtti. Spor salonlarında isteyen öğrencileri misafir edeceklerini ifade eden Tanrısever, bu adımın vatandaşların psikolojik durumunu düzeltmeye yönelik bir önlem olduğunu vurguladı. Ayrıca, halktan, bilgi almadan ve doğruluğunu teyit etmeden paniğe kapılmamalarını talep etti.

Öğrencilere spor salonlarında konaklama olanağı sunulduğu ve 500 öğrencinin bu imkândan faydalandığı öğrenildi. Vali Tanrısever, her türlü müdahaleye hazır olduklarını ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.
taka/haber merkezi

Editör: Doğukan ÖZKURT