Önceki gün memleketi Gümüşhane'de defnedilen Çalık için Kemaliye Camii'nde Cuma namazını müteakip cenaze namazı düzenlendi. Cenaze namazına birçok siyasi isim, devlet adamı ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane'nin önemli isimlerinden tarihçi, yazar ve siyaset bilimcisi Dr. Mustafa Çalık, kanser tedavisi gördüğü hastanede geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirdi. Çalık'ın cenazesi memleketi Gümüşhane'nin Çalık köyünde defnedildi. Kemaliye Camii'nde düzenlenen cenaze namazına birçok önemli isim ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cenaze namazına katılanlar arasında önceki dönem TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vedat Bilgin, eski Başbakan Yardımcısı ve Bakan Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Çalık'ın ailesi, yakınları, sevenleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

206344E7 Be8E 49A4 9B13 53971709192D

Cenaze namazı sonrasında konuşan önceki dönem TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Mustafa Çalık'ı Türkiye'nin cesur bir dava adamı olarak tanımlayarak, "Fikirleriyle, düşünceleriyle, siyasi hayatımızın önemli liderlerinden Mustafa Çalık’ın cenazesinin başındayız. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Mustafa Çalık ağabeyimizden hem eserleriyle hem fikirleriyle yol göstericiliğiyle ve kıymetli evlatlarıyla inşallah amel defteri kapanmayacak olan büyüklerimizden ve abilerimizden olacak. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun” dedi.

Cenaze namazının ardından Dr. Mustafa Çalık, Çalık köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak