Gümüştuğ Vadisi'nde maden arama ve sondaj faaliyetlerine karşı tepkiler artıyor. Vadide bulunan 6 köy halkı, farklı iki firma tarafından yapılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı bir araya geldi. Siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bölge halkı, vadide maden istemediklerine yönelik bir açıklama yaptı.

Gümüşhane Torullular Dernek Başkanı Mümin Çakıcı, yapılmak istenen maden aramaları ve sondaj faaliyetleri konusundaki kaygılarını ve kararlılıklarını ortaya koymak amacıyla toplandıklarını belirtti. Güvemli Köyü sınırları içinde iki projenin bulunduğunu ifade eden Çakıcı, bu projelerden birinin açık patlatma usulüyle altın madeni çıkarılması, diğerinin ise açık işletme usulüyle maden çıkarma olduğunu dile getirdi. "ÇED Gerekli Değil" kararının çıktığı ikinci projeye dair hukuki mücadele başlattıklarını ve yargı sürecinin devam ettiğini aktardı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi

Gümüştuğ Vadisi'nde yaşayan köylüler ve bölge halkı, doğal yaşam alanlarının ve çevrenin korunması adına maden faaliyetlerine karşı verdikleri mücadeleyi sürdürmeye kararlı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN