Trabzonspor eski başkan adaylarından Hakan Kulaçoğlu, kulübün içinde bulunduğu durumu değerlendirdiği son konuşmasında net ve sert mesajlar verdi.
Trabzonspor kongresinde yaptığı konuşmayla camianın sürüklendiği çıkmazı ortaya koyan, yapılan yanlış transferlerle kaybolan değerin karanlıkta arandığını ima eden Trabzonspor eski başkan adaylarından Hakan Kulaçoğlu hem durum tespiti yaptı hem de yol gösterdi.
Öncesinde yaptığı açıklamalarda ‘’Trabzonspor yönetimi mevcut hali kurmuş oldukları bu sıkıntılı kadro ile ligde kalsın yeter’’ diyen ‘’Ben bu takımın Hatayspor’u bile yenebileceğini düşünmüyorum’’ açıklamasını yaptıktan sonra Hatayspor’a yenilen Trabzonspor’da Şenol Güneş dahi görevinden ayrılmıştı. Trabzonspor kongresinde kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında disiplin süreci başlatılan ve üyelikten atılmak istenen Kulaçoğlu sağduyunun galip gelmesi sonrasında Kulaçoğlu hakkında açılan kesin ihraç dosyası takipsizlikle sonuçlanmıştı.
Realist yaklaşımlarda bulunan Kulaçoğlu son yaşananları değerlendirdi ve şöyle konuştu: ‘’Galatasaray maçına baktığımda 2 takım arasında kalite ve fizik farkı da var aradan geçen bunca zamana rağmen. Bu sezon son 10 büyük maçta 9 yenilgi 1 beraberlik var. 2010-11 öncesine tekrar diyebiliriz. Galatasaray maçında Fenerbahçe maçı gibi ilk yarı daha iyiydik özellikle son 15 dakika. Enteresan bir ofsayt çizgisi de gördük. Bu maç Çarşamba’nın provası mı bu maçı alsak Çarşamba için daha moralli olabilirdik. Galatasaray’a da bu yenilgi ile rakibe koz verdik. Artık kupada çok daha rahatlar.
Her duran top bizim için sıkıntılı oldu. Fatih Tekke gerçekleri görüyor, aradaki farkı biliyor. Çarşamba için ben çok ümitli değilim. Çünkü bu başkan bu yapı ile biz hocası bir olmayan Beşiktaş’a da kupa verdik. Şimdi de formda bir Galatasaray ve Okan Buruk’a karşı mücadele edilecek. Pek umudum yok açıkçası evet tek maçtır her şey olabilir. Benim öngörüm önümüzdeki sezon da iyi gitmeyecektir, muhtemelen Avrupa’da olsak bile ilk turlarda eleneceğiz. Ama şundan öte tribünde Galatasaraylıların olması. Seramonide Trabzonspor forması giymiş çocukların Galatasaraylı oyuncular arasında çocukların İcardi sevinci yapması. Bunların centilmenlikle alakası yok bir camianın bir kulübün ne kadar zayıfladığının göstergesi.
Aynı ofsayt çizgilerinin çekilmesi gibi. Parayla seramoniye çıkarılan çocukların İcardi selamı yapması sonuçta para verilip oraya çıkarılıyorlar. Sürekli borcu sıfırlayan bir başkanımız da var. Muhtemelen devre arası da borcu sıfırladık ki 2. yarı takım tümden performansını kaybetti. Bizim İcardi sevinci yapan çocuğun parasına ihtiyacımız olmasa gerekti. Bunlar üzücü tribünde Galatasaraylılara biletlerin açılması. Üzücü tarihimizi de aşağılayan şeyler. Oyun olarak konuşulabilir, ama ondan daha önemli şeyleri kaybettiğimizi düşünüyorum. Üzücü ve üzüldüm.’’