Ziyaret kapsamında İran Kazvin Kar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hassan Asadi, Khoramdareh Kar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammed Hassan Abdolahi ve İran Sendikalar Konfederasyonu İşçi Evi Kültür ve Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Prof. Mohammed Sadegh Mohseni Kabir, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

İran heyeti, ziyaret sırasında KTÜ'nün bölge açısından önemine vurgu yaparken, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da üniversitenin İran'daki üniversitelerle ortak eğitim ve araştırma çalışmalarını planlama, çeşitli konferansların düzenlenmesi, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi gibi alanlarda bilimsel işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Görüşme sürecinde, İran heyetine KTÜ'de gerçekleştirilen akademik ve sosyo-kültürel çalışmalar hakkında bilgi verildi. Karşılıklı olarak birçok konuda görüş alışverişinde bulunulan ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. Bu buluşma, iki ülke arasında potansiyel iş birliği alanlarını değerlendirmek adına önemli bir adım olarak kaydedildi.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT