İstanbul dahil 10 kent için bugün ve yarın olmak üzere sarı alarm verildi.

Hava Durumu Detayları:

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.
Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Adıyaman ve Bolu ile Ankara'nın kuzey, Çankırı'nın batı çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.
Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülebilir.
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Rüzgar Durumu:

Rüzgar genellikle güneyli olacak, Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Önemli Uyarılar ve Riskler:

Fırtına nedeniyle havayolu ve açık deniz seferlerinde aksamalar, çatı ve tabela uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.
İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Sıcaklık Durumu:

Sıcaklıklar kuzey, iç ve doğu bölgelerde artacak ve mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyredecek.
Ancak hafta sonu itibariyle Trakya, Marmara'nın güney ve doğusu, batı ve orta Karadeniz, iç Anadolu'nun kuzeyi kar alacak ve sıcaklıklar 8-10 derece birden azalarak kış değerlerine gerileyecek.
Meteoroloji ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM) yetkilileri, vatandaşları fırtına, yağış ve soğuk hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen lodos fırtınasının yanı sıra, hafta sonundan itibaren kar yağışı ile birlikte su baskınlarına karşı da önlem alınması gerektiği vurgulandı.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak