Bulgaristan’da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olan Trabzonlu milli boksör Havvanur Kethüda, Trabzon'da coşkuyla karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, havalimanında karşıladığı genç sporcuyu tebrik ederek, “İnşallah yakın zamanda dünya şampiyonluğuyla da gururlanacağız” dedi.

Whatsapp Image 2026 09 27 At 14.20.29 (3)

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirilen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası’nda kadınlar +80 kilo finalinde rakibini yenerek altın madalyanın sahibi olan Havvanur Kethüda, memleketi Trabzon'da aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in de bulunduğu kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı.

Whatsapp Image 2026 09 27 At 14.20.29 (2)

Milli sporcuyu tebrik eden Başkan Genç, ailesine, hocalarına ve Türk sporculara verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Trabzonspor'da nefes almak yok: 29 günde 8 kritik maça çıkacak
Trabzonspor'da nefes almak yok: 29 günde 8 kritik maça çıkacak
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 09 27 At 14.20.29

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Havvanur Kethüda’nın gençler kategorisinde de çok sayıda şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatan Başkan Genç, "Havvanur, Avrupa şampiyonluğunun büyükler kategorisindeki ilk şampiyonluğunu aldı. İnşallah yakın zamanda dünya şampiyonluğuyla da gururlanacağız.

Whatsapp Image 2026 09 27 At 14.20.29 (1)

Araklı’mız zaten Selçuk Aydın'ımızla beraber şampiyonlar yetiştiren bir ilçemizdir. Şampiyonluklar devam edecek. Biz de onunla gurur duymaya devam edeceğiz. Havvanur’u tebrik ediyorum. Allah yolunu açık etsin” diye konuştu.
Whatsapp Image 2026 09 27 At 14.20.28

Kaynak: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ