Hayrat Çay Hasadı Festivali Ekonomiye Yeni Hareketlilik Getirdi

Hayrat Kaymakamlığı, Hayrat Belediyesi ve Çaykur Hayrat Çay Fabrikası koordinesinde ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirimesi planlanan “Hayrat 1. Çay Hasadı Festivali” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Çaykur Hayrat Çay Fabrikası yerleşkesinde festival programı kapsamında ilk çay hasadı, Hayrat Kaymakamı Selçuk Baş, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ve Fabrika Müdürü Zekeriya Bozkurt tarafından yapıldı.

Çaykur Hayrat Çay Fabrikası’nda İlk Hasat İşlenmeye Başladı

Hayrat Kaymakamlığı'nın başlatmış olduğu ZİHA dron ile gübreleme çalışmalarında kullanılan dron ile çay da taşındı.

Çaykur Çay Fabrikası Müdürü Zekeriya Bozkurt, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Hayrat Kaymakamı Selçuk Baş ve Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim Hayrat 1. Çay Hasadı Festivali'nin birlik ve beraberliğe vesile olmasını ve bereketi bol bir çay sezonu geçirilmesi temennisinde bulunarak günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi.

ZİHA Dron İle Çay Taşınması Festivalin En Dikkat Çeken Anı Oldu

İlçe Müftülüğü tarafından yapılan duanın ardından kurban kesimi yapıldı. Ayrıca yılın ilk çay hasadı fabrikaya getirilerek işlenmeye başlanırken, program kapsamında şiir dinletileri ve halk oyunları gösterileri de beğeni topladı.

Güven Endeksi Mayıs Ayında Açıklandı: Hizmet Ve İnşaatta Düşüş, Perakendede Artış Var
Güven Endeksi Mayıs Ayında Açıklandı: Hizmet Ve İnşaatta Düşüş, Perakendede Artış Var
İçeriği Görüntüle

Festivalde “Hayrat’tan Çek Bir Çay” adlı fotoğraf yarışmasında dereceye giren 5 öğrenciye ödülleri takdim edildi. Festival etkinliği yapılan ikramların ardından sona erdi.

Hayrat’tan Çek Bir Çay Yarışmasında Öğrencilere Ödül Verildi

Hayrat İlçesinde bu yıl ilki düzenlenen Festivale ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcıları Erdinç Hatinoğlu ile Zeki Karaoğlu, Hayrat Kaymakamı Selçuk Baş, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Basın İlan Kurumu (BİK) Trabzon Bölge Müdürü Ali Nuhoğlu, ÇAYKUR Hayrat Çay Fabrikası Müdürü Zekeriya Bozkurt ve ÇAYKUR bölge Fabrika Müdürleri, Rize Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, Öz Gıda İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Necdet Hacıosmanoğlu, Ak Parti Hayrat İlçe Başkanı Serkan Karaahmetoğlu, MHP Hayrat İlçe Başkanı Çetin Erdem, kurum amirleri, Hayrat mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli ve çay üreticisi katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ