Türkiye'de ilk coğrafi tescilli organik Anzer balı üreticilerindenBallıkayaAnzer balı üretim çiftlikleri sahibi AdemTurgut ’balımızın kalitesine güveniyoruz. Anzer Balı dünyadaki en şifalı bal olduğu için hasta sahipleri tarafından özellikle aranıyor. Köyümüzde yol olmadığı eski yıllarda Kara kovandan elde edilirdi. Köyümüzde Sanayi tesisi yok, havayı ve çevreyi kirletecek hiçbir sanayi kuruluşu yok. Balımız Yüzlerce çeşit çiçekten Haziran-Ağustos ayları arasında üretilir. Rengi ve kokusundaki aroması ile çok farklı bir baldır. Yüzlerce çeşit çiçekten elde ediliyor. Anzer Balında taklit ve sahte bal satışının olmaması, ismimizin kullanılmasını engellemek için geçen yıl Coğrafi Tescil Belgesi aldık’ dedi.
HEM ŞİFALI HEM TESCİLLİ
Türkiye’de coğrafi tescil belgesi alan tek balın Anzer Balı olduğu belirtiliyor.2100 metre rakımlı Ballıköy-Çiçekli (ANZER) köylerinde sayılı kovanda üretilen Anzer Balı Osmanlı Sarayına kadar iletilmiş bir bal.
Çok Okunanlar
Bir dönem Süper Lig’e damga vuran yıldız, Trabzonspor’da ritmini arıyor
Onuachu’ya Gösterilen Kart Olay Oldu: Hakem Otoriteleri Tepkili
Kanatlara taze kan: Trabzonspor'da Fatih Tekke transfere onay verdi, kadroya katmak istiyor
TFF Sevkleri açıklayacak. Mert Hakan Yandaş Hak Yerini Buldu
Göztepe–Trabzonspor Maçında Kritik 90 Dakika: Stoilov Krizi İzmir’i Karıştırdı
Göztepe Zaferi Zirveyi Ateşledi: Trabzonspor’da Onana Krizi



