Trabzon’un Of ilçesinde çiftçiler için önemli bir destek uygulaması başlatıldı. Of Ziraat Odası, tarımsal üretimde artan girdi maliyetlerini hafifletmek amacıyla “Çiftçi Akaryakıt İndirim Kartı” sistemini devreye aldı. Oda üyesi çiftçilere özel olarak hazırlanan bu kart sayesinde, belirlenen akaryakıt istasyonunda yakıt alımları indirimli olarak yapılabilecek. Protokol, Of Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Taner Fikret Saral ve iş insanı Ali Kemal Yılmaz arasında imzalanırken, uygulamanın 1 Haziran 2026’ya kadar geçerli olacağı belirtildi.

Doğu Karadeniz Yaylaları Kaçak Betonlaşma Tehdidi Altında
Doğu Karadeniz Yaylaları Kaçak Betonlaşma Tehdidi Altında
İçeriği Görüntüle

Berkant Saral: “Üreticinin Emeği Kutsaldır”

Protokolün ardından konuşan Of Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, çiftçilerin yanında olmayı sürdüreceklerini vurguladı. Saral, “Üreticilerimizin emeği kutsaldır. Bu kart küçük bir adım gibi görünse de tarımın sürdürülebilirliği için büyük bir anlam taşıyor. Bu iş birliği için Sayın Taner Fikret Saral’a ve Ali Kemal Yılmaz’a odamız ve tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Saral, projenin ilk etapta sadece belirlenen istasyonda geçerli olduğunu, ilerleyen süreçte ise farklı alanlarda da destek sağlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Çiftçiye Özel Kartlar Ziraat Odası’ndan Dağıtılacak

“Çiftçi Akaryakıt İndirim Kartı”, yalnızca Of Ziraat Odası üyelerine özel olarak dağıtılacak. Bu kart ile çiftçiler, belirlenen istasyonda akaryakıt alımlarında özel oranlarda indirimlerden faydalanabilecek. İndirim kartlarının kullanım süresi 1 Haziran 2026’ya kadar geçerli olacak. Bu uygulama ile hem üreticiye maliyet avantajı sağlanacak hem de tarımsal faaliyetlerde sürdürülebilirlik desteklenecek.

Uygulama Genişletilecek: Daha Fazla Destek Yolda

Yetkililerden alınan bilgiye göre, bu sosyal destek uygulaması zamanla genişletilecek. Şu anda tek bir istasyonla sınırlı olan indirimli yakıt uygulamasının, önümüzdeki dönemlerde farklı firmalarla yapılacak anlaşmalarla daha fazla noktada geçerli hale getirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, yalnızca akaryakıt değil, gübre ve yem gibi diğer tarımsal girdilerde de benzer indirim modellerinin oluşturulması planlanıyor.

Kaynak: İHA