Bazen “çok para alıyorlar, yok şu kadar kazanıyorlar!” diye kızıyoruz mızıyoruz ama…
Gelen soruların ilkelliğini  görünce “ yok hak ediyorlar” diyorum. Keşke topluma “okuyun, araştırın” da deyiverseler …
 
Neredeyse bitmek üzere olan Ramazan ayı içinde tv de proğram yapan din adamlarına halkımızın sormuş olduğu sorulardan bahsediyorum. Sanırım okudukça ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
 
Hocam, ameliyat anında namaz vakti geldi, ameliyatı bırakıp namaz kılmak daha fazla sevap değil mi? (Bir zamanlar üniversite sınav sorularının çalındığı nasıl da belli!)
 
Hocam, gayrimüslim mezarlığında Fatiha okudum. Günah mıdır? (Yani pessss!)
 
Hocam, banyoda çıplak olarak yıkanılır mı? (Eldiven takınca günah olmuyor kardeşim!)
 
Hocam, eşim bana telefonda boş ol dedi, nikahımız düşmüş müdür? (Eğer Iphone’sa düşmemiştir. Nokıa’ysa kesin düşer o nikah!)
 
Hocam, camiye dolar bağışlasam dolar arttıkça sevabım artar mı? (Bu soru varya bu soruuuuu. Asrın sorusu… Dolar bu aralar düşmeye başladı, senin iş biraz zor arkadaşım!)
 
Hocam, yaptıklarımı Acun Ilıcalının kalbinde hissetmesi için ne yapmalıyım? Böyle bir dua var mı islamiyette? (Aklı sıra büyü tiyosu alacak uyanık.)
 
Hocam, Ağrı’lıyım ve İstanbul da yaşıyorum. Sahuru ve iftarı Ağrı’ya göre yapsam olur mu? (İzlanda da oruç tutanların canı can değil mi birader?)
 
Hocam, eşimin dayısı bana helal midir? (Dayısı, amcası, emmi oğlu vs…Olur olur!)
 
Hocam, oruçluyken botox yaptırmak orucu bozar mı? (Sanmam… Ülkenin tamamı botokslu neredeyse. Af çıkar bence.)
 
Hocam, akrabalarımın öleceğini hissediyorum. Ölürse ölsün diyorum ve ölüyorlar. Günahı nedir? (Akrabanın akrabaya ettiğini akrep etmezmiş derlerdi de inanmazdım… Vallahi de doğruymuş!)
 
Hocam, dizilerde oynayan kötü karakterlere beddua edersek günah olur mu? (Allahtan sadece Seksenler’i seyrediyorum. Orada herkes iyi. Bu soruyu es geçiyorum.)
 
Hocam, eşim bana maaşını getiriyor, sonra vermedim diye yemin ediyor.Ne yapmalıyım? (Adam maaşı tıkır tıkır eline veriyor hala yaranamamış. Bir kadın daha ne ister ki ablacığım? Bir sur otur yahu!)
 
Hocam, sevdiğime kavuşmak için dua ediyorum, o da kendi sevdiğine kavuşmak için dua ediyor. Kimin duası kabul olur? (Dua et de adamın sevdiği de aynı duayı etmesin ablacığım. Orada bir eşitlik söz konusu.)
 
Hocam, bu dünyada çocuğum olmuyor, ahirette çocuğum olur mu? (Hocayı öteki taraf üroloğu sanmış olsa gerek.)
 
Hocam, yediğim yemekleri sosyal medyada paylaşıyorum. Günahı nedir? (Yeminle tüm ülke olarak cehennemliğiz bence!)
 
Hocam, “Çağrı“ filminde ki Hz. Hamza rolünü oynayan AntonyQuinn’in mezarına gidip dua etmemizde bir sakınca var mıdır? (Sanırsın AntonyKaracaAhmette yatıyor!)
 
Hocam silikon takmak dinen günah mı?(Soruyu soran ablamız cevabı beklemeden her bir yanını estetik yapmış ama olsun güzel olmuş.)
 
Hocam, protez saçla namaz kılınır mı? (Bak şimdi bende merak ettim? Düşünsenize adam meğer perukluymuş. Namaza durunca peruğu çıkarıyor. Yani önemli bir soru bence.)
 
Hocam, Dünya yuvarlak olduğu için kıblenin tersi yönüne dönersem yine kıbleye dönmüş sayılır mıyım?(Bu soruyu anlayamadım. Dünya düzdür teorisyenleri gibi.)
 
Hocam, Kabe’de namaz kılanları televizyonda izleyerek namaz kılabilir miyiz?
 
Hocam, eşim bana orucumu zorla yedirdi. Onu ben mi tutmalıyım, kendi mi?
 
Hocam, evlenmek üzere olduğum kızı yarı yolda bıraktım. Günahı nedir? (Günahı çok kardeşim. Bence sen iyisi mi geri dön!)
 
Ve daha neler neler… Cehalet diz boyu!
 
Halbuki biraz okusalar, okuyup araştırsalar, araştırıp gelişseler…
 
SİZ AKLINIZA DANIŞMAZ MISINIZ? (Enbiya Suresi 10. Ayet)
 
Başka ne diyeyim ki?
Yaratan zaten söylemiş sözünü…
İyi bayramlar.